Ieri dupa amiaza, la una din mesele de „rasfat”, il intreb pe Raducu, asa intr-o doara:

„Auzi, dar tu mananci ceva acolo la tete, sau nu?”

El se uita cu ochii mari la mine si da din cap a „Nu”.

Il intreb atunci contrariata: „Pai si atunci, de ce mai mananci tete?”. El incepe sa mustaceasca, ii apare licarirea ghidusa in ochi si da din cap foarte convins a „DAAAA”.

Zic  eu:
„Ahaaaa, deci iti place?!?”

La care el, scoate tzatza din gura intr-un final, si imi spune, nitel vexat:

„Pai cum?!?”

Dap, stupid me sa pun asa o intrebare….

Partea asta cu alaptatul la doi ani si patru luni (fix, batuti pe muchie) este o experienta in sine. Nu are nici o legatura cu alaptatul unui nou nascut, al unui bebelus de trei luni, al unui copil de un an, nici macar cu al unui copil de un an si jumatate. Trebuie sa ajungi la doi ani si patru luni ca sa intelegi. E acolo o intelegere tacita intre noi doi, o legatura nedefinita, un dialog fara cuvinte, un univers intreg care e numai al nostru. Nu o pot explica.

Nu mi-am planificat nici o secunda sa ajung la varsta asta, ba dimpotriva, daca am avut niste planuri in cap, le-am avut pe sistemul „peste x luni o sa fie deja intarcat”. Care planuri au fost mereu  la nivel de idee, ca singura varianta de a le pune in practica ar fi fost sa plec pur si simplu de acasa, iar la capitolul asta deja am realizat ca nu am cum sa fac asta. Pur si simplu.

Ii admir pe toti cei care reusesc sa se rupa si sa plece in cuplu, o zi, doua, o saptamana, doua, si sa lase linistiti copiii acasa. Noua ne lipseste asta din constructie :) cred ca mama-natura a ramas „out of stock”  cand eu si Radu mare am fost creati :))).

Mda, deci 2 ani si patru luni and counting. As mai scrie multe pe tema aceasta, apropos de lucrurile pe care le vad diferite la el fata de fratii sai, evolutia sa exploziva, faptul ca este mult mai precoce, mult mai autonom si mult mai independent  si ca alaptatul are rolul sau extrem de important in dezvoltarea lui emotionala dar si fizica.

„Te contrazici singura” mi-ar spune  unii. Sau „paradoxal”, sau „coincidenta” ar spune altii. Extrem de firesc si logic vin si spun eu, si as avea o groaza de argumente. In the end, fiecare e liber sa creada ce vrea.

Apropos, „Ude sut pucii mei?” a devenit „Unde sunt papucii mei?”.