Preambul.

Seara de luni, deci inceput de saptamana, deci bleah. O multime de blogger moms, nitel lesinate (ok, nitel mai mult) de inceputul de saptamana (oh, da, am mai zis), de ziua lunga pe terminate, de caldura de afara, de traficul de afara, adunate intr-un loc racoros, ferit de galagia orasului si totusi in inima sa, The Hub. La discretie bunataturi fresh si ultra-mega-super sanatoase de la Frufru, in cupe mititele (pe mine nu m-au nimerit la dimensiuni, ca eram moarta de foame dupa o zi de alergatura). Tot la discretie doua perechi de maini pregatite sa scoata toata tensiunea din noi, plus alte doua perechi de maini inarmate cu pensule si multe cutiute de farduri, pregatite si ele sa ne faca frumoase. Si un cuplu inedit de improvizatie, „Mili” si „Amper”. Bonus, persoana ce avea sa transforme finalul unei zile altfel banale in ceva viu si pe alocuri chiar sexy, pe numele ei Oana Ionita, aka Bebelusa.

Toata desfasurarea de forte dedicata lansarii celei mai noi game de acumulatori Varta, Ready2Use. Analogia evidenta, zic eu. Si in sprijinul afirmatiei, vin cu exemple din propria mea casa. Unde exista un sertar dedicat bateriilor de toate marimile posibile si imposibile, de la AA si pana la D sau orice alta litera a alfabetului. Unde mereu se termina bateriile la cate o jucarie, telecomanda. Si unde pana si copiii au invatat cum sta treaba cu bateriile. Cred ca pana acum as fi putut sa imi deschid un chiosc cu cate baterii am cumparat de-a lungul timpului. Si aseara, in timp ce Bebelusa facea prezentarea noii game de la Varta, eu incercam mental sa fac un inventar al jucariilor ce functioneaza pe baza de baterii acasa. Am renuntat rapid, imediat dupa numararea masinilor si a celor doi de „Burtica”. Mi-era ca adorm, caci incepusera sa se transforme in oi. Ce functionau pe baza de baterii care se terminau cu viteza luminii, evident.

Si daca la inceput cuvantul de ordine a fost „lesin”, pe parcurs, in mod miraculos ne-am trezit cam toate,  asa ca finalul ne-a prins executand pline de nerv, la indicatiile Oanei Ionita, cateva miscari de streching cu note mai senzuale, miscari care au venit pentru mine ca o manusa dupa ziua pe care o avusesem pana atunci.

Spoilers

Acum trecand la lucrurile mai serioase, de-a lungul timpului am inteles faptul ca nu pot sa fiu 100% langa copii, plina de energie si pofta de viata, daca nu fac ceva exclusiv pentru mine si sufletul meu. In acceptiunea larga se numeste „a-ti reincarca bateriile”. Caci, cu trei copii ai nevoie ca de aer de asa ceva (a short glimpse despre cum era cu trei copii acum un an si ceva aveti aici).

Si imbraca mii de forme, in functie de personalitatea fiecaruia, de preferintele sale, pasiunile, stilul de viata si asa mai departe. Nu vreau sa pornesc nici o polemica, insa nu poti sa fii mama 24 de ore din 24, zilnic, luna de luna, an de an. Ceva se va pierde pe drum, o parte din tine se va ofili, echilibrul se va transforma in dezechilibru, si treptat, fara sa realizezi, vei acumula din ce in ce mai multe frustrari, nemultumiri, care chiar daca nu vor fi constientizate decat de la un punct in colo, se vor simti in cadru mai larg sau mai restrans, deoarece vor exploda in debusee pe teme ce teoretic nu au nici un fel de legatura. Asta este motivul pentru care consider ca trebuie sa existe mereu un echilibru intre toate rolurile pe care noi, femeile, le jucam zi de zi, si ca performantele noastre cresc doar daca gasim acele procente care ni se potrivesc cel mai bine (sau macar niste „intervale”).

Si totusi, cum ne reincarcam bateriile? Pai spre deosebire de acumulatori, pe care ii bagi in priza si cu asta gata, lucrurile cu noi nu stau chiar asa de simplu. Insa, atata timp cat facem ceea ce ne place, chiar daca ii dedicam foarte putin din timpul nostru la inceput, lucrurile se vor schimba in bine, uneori in mod miraculos. Si mai important, dincolo de cat timp ne dedicam si ce facem in timpul acela, este felul in care mintea noastra abordeaza totul. Cu cata pofta/sete pornim in orice intreprindem. Chit ca este deschiderea unei carti, mersul la sala, la o expozitie de pictura, o plimbare prin parc, etc. „Zvacul” acela interior va face diferenta intre niste baterii de calitate incarcate corespunzator sau niste baterii „no name” care se vor descarca „in no time”. Asta ca sa mergem in continuare pe firul analogiei. Perfecta in cazul de fata.

Asa ca, ladies, bottom line este ca daca vrem sa fim mame mai bune, mai pline de viata, mai cu chef si putere de alergat, jucat, sarit pentru copiii nostri, trebuie mai intai sa ne asiguram ca bateriile noastre interne sunt fully charged. Iar asta nu poate avea loc fara un incarcator (acel lucru pe care il facem cu placere pentru noi insine) si fara o priza si acces la reteaua de electricitate (mintea si inima setate pe „a face”, pe „daaa”, pe „hai”, in loc de „sunt obosita”, „nuuuu” sau „stai”). Rezultatele se vor vedea in timp, va garantez. Si daca tot ma intreaba obsesiv (dar placut!) lumea cum fac fata la trei, dincolo de un sot care este langa mine, dincolo de alte conjuncturi, eu personal, mental, asa fac fata la trei. Lucrand cu mine, cu mintea mea, cu ceea ce imi place sa fac, in doze mai mari sau mai mici.

Ceea ce va recomand si voua. Lasati „nuuu” deoparte, lasati lenea si oboseala deoparte, ele sunt dictate de minte in primul rand. Si veti vedea transformarile inclusiv la copiii vostri, care vor deveni si ei mai receptivi, mai deschisi, pentru ca starile se transmit, as you very well already know. Si alea pozitive, dar mai ales acelea negative, si nu numai in relatia cu copiii, ci si in relatia cu omul de langa voi, cu prietenele, cu oamenii cu care intrati in contact. Iar cercul este unul vicios.

Cu toata sinceritatea, am renuntat la o prietenie la care tineam enorm de mult, atunci cand am realizat ca dinspre persoana respectiva nu imi veneau decat valuri de emotii negative, pline de frustrari acumulate exact din cauza lipsei acelor debusee personale (ale ei) de care vorbeam mai sus.

PS: Cuvintele de mai sus sunt si pentru mine. Nu va imaginati ca va iese din prima :)) Si nu e SF, doar deschideti-va mintea, conectati-va la o sursa de energie si reincarcati-va bateriile! It works!

Grand finale

Pentru restul, exista cuvintele cheie „powered by Varta”, in varianta eco-friendly si  Ready2use :) Macar de-ar fi asa de simplu si pentru noi!