„Oh no, not me
We never lost control
You’re face to face
With the man who sold the world”

E simplu.

Noi nu am castigat nimic. Am asistat la o ambuscada, pregatita minutios inca de aseara. Am simtit-o, am mirosit-o in ultimele minute ale emisiunii de ieri. Azi a fost desavarsita. De aflat nu am aflat nimic nou. Ah, doar ca Ponta e maestru in a fi demn urmas al dusmanului sau de moarte, Basescu. Vorbesc serios, prinvindu-l am avut senzatia de deja-vu, parca il vedeam pe Basescu atacand furibund. Ponta, spre deosebire de Basescu, care stapanea la perfectia arta de a perora liber si de a arunca cu venin cu orele, a mai avut si fituici la el. De la constitutia tiparita frumos cu tricolorul pe ea, pana la Biblie, pactul de coabitare, biblia, toate statisticile posibile si imposibile. Good job pentru echipa de campanie, care oricum a venit cu temele facute de acasa si cu fituicile pregatite pe capitole, conform listei de intrebari a lui Rares Bogdan. Care Rares Bogdan, desi si-a dorit o executie, nu a fost capabil sa o si dirijeze cum trebuie, si timp de 39 de minute a lalait-o pe tema diasporei. Spun ca a lalait-o, fiindca nu s-a intamplat absolut nimic in alea 39 de minute, in afara de a-l lasa la platane pe Ponta. Care Ponta a venit in calitate de premier, sau in calitate de candidat? In calitate de deputat, in calitate de om, cetatean roman, care este? Ce?

Pe de alta parte mi-a venit sa sparg televizorul de cateva ori. Dupa care, si aici revin la tema acestui blog, care e de parenting, nonviolenta and stuff, am realizat ca ok, hai sa ne oprim aici. In seara asta am avut trei copii neglijati. Care au fost atat de nebagati in seama in favoarea Realitatii TV, incat au facut circ. Circ cu paine in toata regula, cu scandal, cu niste scatoalce, plansete, trantit de jucarii, chestii. Imaginati-va ce fac niste copii scapati de sub control. Cam asta au facut astia ai nostri. Mai putin Rebecca, singura din tara asta care a facut rating pentru Masterchef in intervalul orar respectiv (Adi Hadean, ii ramai dator vandut). Moment in care am zis: chill. Orice ai face, oricat te-ai agita, nu ai ce sa schimbi.

Si asa ajung si la concluzia trista a acestei seri: nu a castigat nimeni. Electoratul lui Ponta si-a frecat mainile a bucurie, omul nu si-a dezamagit fanii, a „copiat” si recitat de pe fituici (fituici pe care le are la dispozitie ca si premier, dar le foloseste, munitie de razboi, in folosul propriu ca si candidat), a fost mahalagiu, gretos si lipsit de respect. Este publicul tinta al realitatea tv, RTV, antena 3, antena stars, kanal d you name it. este publicul lui capatos. bingo. Electoratul lui Iohannis si-a vazut omul stand drept, singur, complet lipsit de aparare, incasand lovitura dupa lovitura. Nici macar nu a stiut ce l-a lovit, pana la prima pauza publicitara. KO. Iohannis nu cred ca a pierdut din masa de votanti. Mi-e teama insa ca Ponta a adunat cativa noi recruti in seara asta. Multi

Eu ma opresc aici. Am trei copii de crescut, din pacate simt ca ii voi creste intr-o triada PSD. Am avut cinci ani un patratel pe blog, pe care scria „Traian Basescu nu e presedintele meu”, tare mi-e ca cinci ani de acum inainte voi avea unul similar. Ma apuca depresia, fiindca peste cinci ani copiii mei vor avea 14, 10 si 9 ani, eu voi avea 42 de ani si nu stiu cat avant voi mai avea sa mai schimb ceva.

Nu a castigat nimeni in seara asta. De pierdut am pierdut toti.