Andreea este colega de grupa cu Maria, fetita Genei. Pe mine si pe Gena ne-a unit o campanie umanitara acum trei ani de zile. Este o legatura atat de stransa, incat cred ca nicio distanta lumeasca nu o va putea desface. Acum, din pacate facem echipa din nou, pentru un alt caz. Spun „din pacate” pentru ca mi-as dori sa nu mai existe asemenea cazuri. Mi-as dori sa nu mai fie nevoie de noi sa apelam mai departe la voi pentru a ajuta. Ceea ce imi doresc este o utopie, stiu, asa ca avem din nou nevoie de ajutorul vostru :(

Andreea are aproape 6 ani si un diagnostic ce o obliga la o copilarie incorsetata: scolioza congenitala cu malformatie de coloana dorso-lombara; hemivertebra complet segmentata T12 dr.

Andreea a fost diagosticata abia la varsta de 4 ani si jumatate si nu i s-a dat nici o sansa la o copilarie normala, fiindu-i recomandata o operatie dupa majorat.  O raza de speranta a venit din partea medicului Alexandru Thiery ce activeaza in cadrul Clinicii Recover. Recomandarea este: “Indicatie chirurgicala – hemivetrebrectomie pe cale post (Ruf – Harms). Datorita evolutiei nefavorabile al acestui tip de malformatie, cu deformarea severa a coloanei pe parcursul puseelor de crestere, indicatia chirurgicala este profilactica.

Mama Andreei are un salariu mizer, tatal ei este absent, nici macar pensie alimentara nu plateste, singurii care ii mai ajuta sunt bunicii fetei.

Raza de speranta a venit din partea doctorului, insa el nu poate face din punct de vedere financiar enorm de multe, doar sa renunte la onorariul sau si al echipei cu care va opera, lucru pe care deja l-au si facut cu totii. Din pacate mai exista spitalizarea, cheltuielile cu operatia, medicamentele, tratamentele postoperatorii si toate se ridica la o suma ce se apropie de 20000 de lei. Vom reveni cu un desfasurator cat mai detaliat in zilele ce urmeaza.

Mai multe informatii aveti la Gena pe blog, inclusiv info legate de scrisoarea medicala, de diagnostic, precum si modalitati prin care o puteti contacta pe Gena sau pe mama Andreei.

Noi ne suflecam manecile si ne punem pe treaba, cu pagina, cu un Talcioc Urban umanitar, eu am nevoie de voi sa raspanditi povestea mai departe, sa donati, sau sa ne ajutati, asa cum puteti voi. Pentru orice ajutor, dar mai ales pentru sustinere financiara, va multumesc de pe acum si va asigur ca aveti parte de toata recunostinta noastra.

Trebuie sa ne miscam repede, din cate am inteles operatia trebuie sa aiba loc cat mai repede cu putinta, fiindca exista riscul ca acea vertebra sa se miste pana intr-un punct in care devinde inutila operatia. Nu imi este foarte clar, nu-s de specialitate, ideea principala este ca fata are o sansa ACUM si avem datoria morala sa o ajutam sa se materializeze.

Donatiile pot fi facute in contul RO70RNCB0075134950470001 – titular de cont Spiridon Florina (mama Andreei).

nd.15285

Incep eu cu ceva la vanzare un parfum Mint, Toni Gard. Parfumul a fost desigilat, continutul este insa intact. Il pastram sa il dau cadou pe blog la un moment dat, iata ca am stiut de ce il pastrez, acum prin intermediul sau putem face un bine.

Costa 159 de lei flaconul de 30 ml in magazinele Douglas (distribuitor exclusiv), eu pornesc licitatia de la 100 de lei. Va rog sa comentati aici si nu pe facebook sau pe mesaje private.

Haideti sa o ajuta pe Andreea sa isi descorseteze copilaria!