Nu stiu cum e la voi, insa la noi spalatul dintilor la copii este o intreaga epopee.

Fiecare are periuta lui, normal (asta inseamna ca indiferent de gradul de uzura, atunci cand cumparam/ schimbam una din periute, trebuie sa le schimbam pe toate trei), fiecare cu pasta lui – unul vrea cu elefant, unul vrea cu ursulet, unul vrea cu gust de capsuni, altul de banane, etc. Baietii au si inaltatoare pentru a ajunge cat mai bine la periute, la pasta si la robinet.

Se spala seara inainte de culcare impreuna cu Rebecca, care ii invata cum sa tina periuta, unde sa frece si cum sa numere pana la 100, 150, 200, in gand pana cand termina. Se imping si se impung care sa puna primul pasta pe periuta, apoi numara fiecare de cate ori se clateste celalalt ca nu cumva unul sa o faca de mai multe ori :). La Raducu e spectacol, pana acum vreo doua saptamani, baga periuta in dinti si in loc sa miste mana, isi misca tot corpul tinand periuta pe loc.

Se spala si dimineata inainte de a pleca spre scoala sau gradinita si de foarte multe ori ajung acolo cu pasta de dinti pe fata sau pe bluze.

Noi i-am lasat si chiar i-am incurajat mereu sa se spele asa cum vor incercand in timp, fie noi, fie Rebecca sa corectam si sa-i invatam sa se spele corect. Acum totul face parte din rutina zilnica si asta ne bucura foarte mult.

Le-am explicat cum e si cu schimbatul dintilor, de ce se misca si de ce le cad, Bogdana i-a ajutat pe Rebecca si pe David si le-a scos cativa dinti, apoi i-am dus si la dentist pentru controale periodice. Nu au frica de dentist, in afara de cate o carie la fiecare din ei si de problemele mostenite genetic ce au necesitat aparat la Rebecca si probabil vor necesita si la baieti, nu am avut altceva de tratat. Raducu e singurul care din cand in cand spune ca el nu vrea sa creasca mare ca sa nu-i cada dintii din gura .

I-am lasat sa manance dulciuri (cu masura) si chiar, din cand in cand, si guma de mestecat pentru copii, guma de la Orbit (ne-a fost de ajutor la schimbarile mai bruste de altitudine, pe avion sau pe serpentine, mai ales in perioadele in care Rebecca a avut probleme cu otitele repetate). In perioada urmatoare o vom face probabil si mai mult pentru ca orice pachet de Orbit cumparat intre 30 martie si 24 mai 2015 va insemna o donatie in plus pentru cei 3500 de copii defavorizati din cele trei programe ale organizatiei SOS Satele Copiilor Romania din Bucuresti, Cisnadie (Sibiu) si Hemeius (Bacau). Toti cei care vor cumpara Orbit, vor contribui la donarea banilor necesari pentru ca micutii sa aiba acces la o educatie dentara corespunzatoare.

Prin aceasta initiativa, Orbit Romania doneaza 1% din vanzarile realizate pe parcursul campaniei catre SOS Satele Copiilor Romania, iar donatia va lua forma produselor de igrijire orala (kit-uri cu periuta si pasta de dinti), consultatii stomatologice si cursuri de igiena dentara. Cursurile de igiena dentara vor fi sustinute de medici stomatologi si lucratori sociali, pe parcursul a sase luni.

Mai multe informatii despre campanie si produsele Orbit sunt disponibile pe www.mestecaorbit.ro si pe pagina de Facebook Orbit Romania.