De un deceniu, de cand viata mea graviteaza in jurul maternitatii, si aproape toate resursele mele, aparent inepuizabile, si cele fizice, dar mai ales cele emotionale si psihice si-au concentrat eforturile exclusiv in aceasta directie, nu exista zi sa nu ma minunez de miracolul pe care il reprezinta. Dincolo de lungile momente de introspectie (noptile lungi, albe si nedormite sunt un prilej perfect pentru asemenea fitness mental), inca mi se pare extraordinar ceea ce imi este dat sa traiesc in fiecare zi si sunt extrem de recunoscatoare pentru asta.

Incerc sa dau mai departe cat pot mai mult, incerc ca tot ceea ce am invatat bun de la mama mea sa ii transmit si fiicei mele, astfel incat sa ii creez acel cadru puternic si increzator care sa ii ofere aripi sa zboare cand va fi mare.

Relatia cu mama este una din cele mai delicate si, spun multi, este punctul central, punctul zero, punctul din care noi pornim, baza peste care construim totul ulterior in viata.

Dincolo de propriile frici si neincrederi, mai sunt experientele traite pe cand eram copii, relatiile cu parintii nostri, vazute si resimtite chiar si acum la maturitate tot prin ochii copilului si toate acestea pot construi un esafodaj adeseori nesigur si infricosator. Una din temerile mele cele mai mari a fost nu daca ma voi putea descurca, ci daca ii voi putea oferi fiicei mele increderea ca poate face orice isi pune in cap sa faca. Si nu stiu cum e la voi, dar la capitolul acesta ma simt adeseori ca si cum as merge pe sarma, fara plasa de protectie ☺.

De la bogatia de trairi primita de la mama si pana la cele mai valoroase momente traite alaturi de bunicile mele, fiecare moment are cate o poveste frumoasa in spate si povestile acestea merita sa fie transmise mai departe si de ce nu, sa fie impartasite cu cat mai multa lume. De la fiecare din ele am invatat cate ceva despre feminitate, maternitate. Fie ca a fost vorba despre o minuscula cochetarie, fie un ritual de ingrijire, toate trei si-au pus iremediabil amprenta pe cea care sunt eu acum.

In acelasi timp, maternitatea m-a ajutat sa infloresc si mi-a oferit acel “glow” care se simte si se si vede. M-a ajutat sa imi apreciez frumusetea, sa imi iubesc corpul si sa il respect, si vad din ce in ce mai des acest lucru si in jurul meu. Fac parte din acea generatie care, cred eu, a invatat nu sa isi jertfeasca o latura pentru alta, ci sa le faca sa lucreze amandoua impreuna. Nu pot spune si daca am gasit cu toatele acel echilibru perfect, insa cred ca, in mod realist, “we try to do our best” ☺.

Marionnaud cauta sapte dintre noi, sa isi spuna propriile povesti, intr-un manifest emotionant al frumusetii maternitatii traite din perspectiva de fiica si apoi de mama, un fel de salt printre generatii, o istorisire vie a acelor povesti despre frumusete si ingrijire care se dau mai departe de la mama la fiica.

Nu pot sa dezvalui mai multe in aceasta etapa, este o surpriza :) Tot ce pot sa spun este ca va fi un filmulet emotionant, si m-as bucura sa stiu ca aveti atat de multa incredere in mine incat sa mergeti pe mana mea chiar si cu un minim de informatii la indemana si sa va inscrieti la o „calatorie” atat de frumoasa.

Va astept mesajele aici pana saptamana viitoare, pe 24 septembrie, iar in caz ca sunt mai multe inscrieri, vom efectua o tragere la sorti. Din pacate accept inscrieri doar din Bucuresti, fiindca suntem conditionati de filmarea cu pricina. Pentru mamele care nu sunt din Bucuresti, sa stiti ca mai aveti o sansa, daca va inscrieti fotografia „look alike” in aplicatia Marionnaud Romania de Facebook.