Cumparatul compulsiv nu prea ma mai caracterizeaza. De fapt, odata ce am realizat ca spatiul nostru locativ a devenit prea plin de lucruri inutile si am inceput sa il eliberam (si-s departe de a fi dus la bun sfarsit procesul), am reusit sa devenim mult mai organizati si in ceea ce priveste cumparaturile. Si aici nu vorbesc de traditionalele cumparaturi saptamanale, care se realizeaza exclusiv pe baza de lista, lista ce sta la loc de cinste pe frigider, ci vorbesc chiar si de perioadele de Sarbatori, in care facem (inca) pe Mosu/Iepurasu etc.

Si fiindca urasc nu numai aglomeratia aceea specifica Sarbatorilor de prin magazine (m-as ascunde cu un morman de morcovi alaturi de mine, intr-un rabbit hole pe toata perioada respectiva), ci si simplul gand de a nu gasi ceea ce este pe listutele facute de copii pentru Mosul din Laponia, al carui reprezentant de frunte sunt, fac totul din timp. Din timp insemnand ca aproape termin de bifat totul de pe lista de Craciun, cam pe la finalul lunii noiembrie. O iau incet, pe indelete, nu ma grabesc, cumpanesc, ma sfatuiesc, ma folosesc inclusiv de acel Black Friday (chiar daca uneori se lasa cu peri albi), compar (sunt fana a cumparaturilor online), eficientizez si programez. Si e mai simplu, jur pe rosu!

Singurul moment la care mai am emotii din cand in cand este atunci cand vine curierul si sunt copiii acasa. Dar ar fi prea plicticoase cumparaturile fara un pic de aventura sau de fiorii veniti de la “sunt pe cale de a fi prinsa”, nu?

Ce castig eu la toata treaba asta?

Pai intrati, as usual pe platforma Avon – Schimba lumea prin frumusete si veti vedea „what’s in it for me” :)

Sursa foto: Thinkstock