Prima zi in care pot spune ca am fost cu adevarat exploratori, a fost ziua de luni, zi in care am izbutit sa facem traseul pe Aliki, in ciuda unor rafale de vant care ne luau pe sus. A meritat tot efortul.

 

Plaja din Aliki e neschimbata.

 

Cateva panorame

Si escapada din Panagia, care s-a lasat cu descoperirea unui atelier de ceramica superb!

Si o Paradise Beach, asa cum nu am mai vazut-o pana acum. Pustie, dar la fel de superba.

IMG_4749

 

Urmatoarea noastra oprire a fost la Arhangelou, unde i-am asteptat pe Mihali si Marina, care in acest an au avut onoarea de a conduce procesiunea traditionala de Paste din Thassos, care se tine mereu in a doua zi, si pleaca de la Theologos si se opreste la Arhangelou, la manastirea de pe coasta. Desi incepuse sa si picure si eram dupa o zi intreaga de peregrinari, baietii au mai avut totusi puterea de a urca jumatate de culme si de a astepta procesiunea sus pe deal.

 

Am terminat ziua fulminant, ca in zilele bune de anul trecut, cu o escapada pana in Theologos, toti tanjund dupa un singur lucru: o bucata uriasa si crocanta de friptura de miel. Pe final ne-a prins si o ploaie ce ne-a facut ciuciulete, dar atmosfera era atat de placuta, incat am mers agale, prin ploaie, pana la masina, fara sa ne mai facem griji cat de tare ne udam.

Paradoxal, aceasta a fost si prima zi in care nu am mai ratacit nimic (avea sa se dovedeasca si singura, de altfel!). Highlight-urile zilei: caracatita impecabila de la taverna din Aliki (nici calamarul nu a fost mai prejos), frappe-ul de la cea mai cea bomba din Panagia, ceramica superba pictata de doamna cu un zambet la fel de luminos ca si lucrarile sale. Si, last but not least, ploaia calda din Theologos.