Din toata multimea pestrita de la Blaxy din acest weekend, mie mi-a iesit in evidenta o pustoaica.

Era seara  in care asteptam cu sufletul la gura sa inceapa meciul Romaniei, iar DJ-ul ne asigura incalzirea cu muzica data tare. Copiii se manifestau la fel de zgomotos pe scena, sarind, topaind, dansand si alergand de la un capat la celalalt al acesteia, pana la urma facand ceea ce stiu copiii sa faca mai bine. Pustoiaca insa, in centrul scenei, in prim plan, dansa. Miscari lascive, dat din fund, arcuiri, capul aruncat pe spate cam toata gama de miscari ce pot intra la categoria „sexy”. Doar ca nu era nimic „sexy” la o copila de zece-unsprezece ani, cat am estimat noi ca ar avea. Lumina insa cadea intr-un mod destul de ciudat, astfel ca in spatele ei, pe peretele pe care rulau deja pe mute imagini premergatoare meciului, umbra ei alungita parea a fi a unei femei in toata firea. Ne-am minunat, ne-am si crucit urmarind-o dansand, am tras concluzia ca poate face dansuri sau poate o fi in vreo echipa de majorete (asta ca tot in play-off-ul de acum cateva saptamani am urmarit echipa de majorete care asigura entertainmentul in pauza meciurilor dintre Steaua si Dinamo la baschet si am avut si atunci un moment similar de „soc si groaza”) si ne-am vazut de ale noastre.

A doua zi seara, inainte de concertul Vunk, ne-am intersectat din nou cu  pustoaica. Se chinuia vizibil sa mearga incaltata in niste sandale albe cu tocuri de vreo 4-5 centimetri. Recunosc ca am ramas interzisa si cred ca m-am holbat la ea pana a trecut de mine, fiindca desi avea atitudinea „la purtator”, era vizibil faptul ca se straduie din greu sa mearga pe tocurile respective. Nu m-am putut abtine si putin mai tarziu, cand m-am intersectat cu ea in fata zonei de deserturi si am ajutat-o sa isi puna o felie de tort in farfurie, am intrebat-o in ce clasa este. Raspunsul a venit ca un double face palm: „Clasa intai”.

Uneori ma chinui din greu sa nu judec, sa inteleg toate punctele de vedere, toate stilurile de parenting, toate personalitatile, imi spun de multe ori ca trebuie sa accept faptul ca pot exista mii de opinii diferite si ca fiecare poate avea partea sa de adevar si/sau de dreptate insa, oare in ce univers este ok sa iti lasi fetita de opt ani sa danseze ca si cum ar avea 21 de ani si ar fi in club, eventual pe o masa? In ce univers e ok sa poarte tocuri?

Sau sunt eu rupta de realitate?!?