Multe evenimente interesante si pentru toate gusturile in acest weekend!

Voi incepe cu targurile.

Bounty Fair, editia aniversara cu numarul 20, va avea loc in weekendul 12-13 noiembrie 2016, la Casa Universitarilor Bucuresti. Programul va fi de la orele 10:00 pȃnă la 19:00, in ambele zile.

Accesul se face pe baza de bilet, in valoare de 8 lei de persoana, iar copiii pana in 14 ani au intrarea gratuită.

Bounty Fair este cel mai mare eveniment complet de handmade romanesc din Bucuresti, cu peste 60 de artisti si artizani participanti si cuprinzand ateliere si activitati creative, zona de restaurant, zona de relaxare.

bounty-fair-editie-aniversara-2-ani-i129520

V FOR VINTAGE, targul de design contemporan si cultura vintage, un melanj armonios de design contemporan cu peste 100 de standuri cu accesorii si bijuterie de autor, colectii vestimentare de sezon ale designerilor romani, va asteapta pe 12 si 13 Noiembrie la Grand Hotel du Boulevard, pe bulevardul Regina Elisabeta numarul 21.

V for Vintage este primul si cel mai mare targ de design romanesc contemporan si cultura vintage, conector al initiativelor locale de design. V for Vintage este clar un eveniment de neratat.

cover-620x235

De neratat este si Ozosep, evenimentul ce reuneste micii producatori din Harghita si Covasna. Daca va place mancarea secuiasca, trebuie neaparat sa treceti Sambata si Duminica pe la Gradina Verona!

La Ozosep gasiti branzeturi speciale, preparate din carne, siropuri si gemuri, miere, paine de casa, prajituri, turta dulce, kürtőskalács si lángos proaspat, palincă din fructe alese, ciocolata artizanala, pate de bibilică si multe altele. Vor fi prezenti si mesteri artizani cu jucarii din lemn, articole din piele, lucrate manual, dar si cosmetice naturale. Apropos de mestarii artizani, singurele jucarii de lemn care au rezistat de-alungul anilor la noi sunt niste trenuri pe care le-am cumparat de la Praid cu multi ani in urma.

La targul Ozosep va astepta si un gulas deosebit, acesta fiind atractia principala a evenimentului în ambele zile ale targului.

targ-gastro-cultural-ozosep-i130302

Dupa gulas puteti trece si pe la Whisky Fest. “Petrecerea” a inceput de Joi si continua pana Sambata.

Prima editie a Whisky Fest va avea loc la Casa Presei, Sala de Marmura, fiind primul eveniment dedicat in intregime whisky-ului.

Pretul unui bilet pentru prima vizita la eveniment este de 39 de lei / zi, indiferent de ziua participarii si va include si un pahar special Glencairn pe care vizitatorii il vor primi cadou pentru a degusta bauturile din cadrul festivalului. Pentru oricare a doua vizita, accesul va costa doar 20 de lei. Abonamentele vor avea pretul de 70 de lei.

12193807_471145349731569_8936406272332708208_n

La Romexpo, intre 11 si 13 Noiembrie are loc festivalul Asia Fest. De la sarbatoarea culturilor asiatice nu vor lipsi tarile care au facut mereu, la ASIA FEST, parada cu porturile, demonstratiile de arta culinara, muzica si dansurile minunate: Coreea de Sud, Japonia, China, India, Turcia, Vietnam, Thailanda sau Iran. Coreea de Sud este invitatul special la aceasta editie.

asia-fest-2016

Tot la Romexpo va avea loc in acest weekend si a cincea editie a East European Comic Con. Printre invitatii anuntați pentru aceasta editie sunt Craig Parker, actorul cunoscut pentru rolurile din Lord Of The Rings, Spartacus si Reign si Tom Wlaschiha, cunoscut pentru rolul din Game of Thrones. East European Comic Con este cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionatilor de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video si nu numai.

east-european-comic-con-winter-edition-i130038

Pentru copii dar si pentru parintii acestora, trebuie sa mentionez festivalul international de film pentru copii KINOdiseea. KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est, atat ca numar de filme, cat si ca numar de spectatori. Festivalul este membru ECFA – European Children’s Film Association. In cele 7 editii, festivalul a avut peste 60.000 de participanti, iar de 3 ani se afla printre cele 4 festivaluri de film pentru publicul tanar din Europa care se bucura de sprijin Media din partea Creative Europe. Programul il gasiti aici.

poster2-e1478524031869

Tot pentru copii, la sediul fundatiei Calea Victoriei, are loc Sambata incepand cu ora 11, un atelir extrem de interesant. Miraculosul cer instelat, cursul de astronomie sustinut de Adrian Sonka, coordonatorul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, va fi un eveniment organizat pe parcursul a trei intalniri in care micutii pasionati de astronomie vor putea sa exploreze cerul instelat al noptii, vor parcurge o calatorie de milioane de ani lumina, pornind de pe Terra, spre galaxiile cele mai indepartate ale Universului!

La final doua evenimente dragi mie.

In primul rand, in seara aceasta, incepand cu ora 18, Asociaţia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania are placerea sa va invite la “Biblioteca Centrală Universitara Carol I” (Calea Victoriei nr. 88) la evenimentul “Artistul din spatele autismului”.
Evenimentul organizat de ANCAAR are ca obiectiv aducerea in prim plan a rezultatului muncii beneficiarilor ANCAAR. Mesajul asociatiei catre societatea romaneasca este unul clar: integrarea persoanei cu autism in societate se face in orice moment, folosind orice oportunitate!

artistul-din-spatele-autismului-editia-a-cincea-2016-i130296

Pe cei care iubesc natura, plantele si Gradina Botanica, ii invitam Sambata si Duminca la o curatenie de toamna. Mai multe detalii puteti sa gasiti aici. Fiecare participant la curatenia de toamna va primi o diploma de voluntar și o insignă de voluntar … pe langa traditionala febra musculara.

afis-curatenia-de-toamna-2016

Un weekend frumos si activ sa aveti!