In timpul scurs de la publicarea acestui articol am primit din partea voastra mai multe povesti in care impartasiti felul in care reusiti sa gasiti intr-o situatie mai putin luminoasa partile bune, sa va bucurati de mici detalii si, in general, sa vedeti ceea ce numim „partea plina a paharului”.

Cam asa am ales si noi sa traim vacanta la Barcelona, in pofida vremii tare capricioase. Ne-am udat pana la piele, si voit si nevoit, am mers zeci de kilometri prin ploaie, ne-am trezit chiar si cu apa in dormitor in una din dimineti, de la furtuna care trecuse in timpul noptii peste oras. In urma cu zece-douazeci de ani m-as fi plans, m-as fi frustrat nevoie mare pe aceste mici neajunsuri si cred ca mi-as fi stricat toata vacanta din cauza unor intemperii. Am lasat toate aceste nemultumiri in urma, mai ales de cand au aparut si copiii, carora le datorez enorm, daca stau sa ma gandesc chiar si numai la aceasta schimbare de mentalitate si de perspectiva.

Asadar, dupa ce mi-am povestit experientele, au venit mai multe povesti, toate cu concluzii similare cu a mea :)

„Apropo de vreme, in Roma a plouat cum zici tu – mi s-a parut atat de frumos orasul, incat chiar nu mi-a pasat de ploaie. In Barcelona am prins friiiig la jumatatea lunii mai. Am pierdut cateva ore bune in magazine cautand haine groase, dar oamenii aveau deja costume de baie. :)))” – Ramona

 

„Acum cativa ani, am plecat la Roma, de Paste, ca ne-am zis c-o sa fie mai frumos ca acasa. Ne-am decis marti, era rece si urat la Bucuresti, am plecat joi, soare si frumos. Doar joi – cand am ajuns si luni – cand ne-am intors n-a plouat la Roma. In rest, un anticiclon a turnat torential cele trei zile cat ne-am plimbat pe acolo, infasurati in pelerine roz, cumparandu-ne incaltari care inevitabil se imbibau de apa, incercand in fiecare seara sa iesim sa vedem orasul noaptea, dar esuand prin a adormi la 9 pm langa copilul de trei ani, epuizat si el de toata umezeala aia. Ce sa zic, ori ca ne pozam in fantanile Romei, ori pe alaturi, la fel de uzi am sfarsit ?. Ne-am intors intr-un Bucuresti care inflorea la 28 de grade si cer-oglinda. Lovely memories tho.” – Liana

 

 

„Suntem atat de “obisnuiti” cu tot ceea ce ne inconjoara, we take it all for granted. Daca ne-am opri si am deschide ochii, daca am trai clipa de acum, am simti cat de multa bucurie poate veni din “lucrurile alea mici”. Din simplu fapt ca respiri, din frumusetea unei frunze, a soarelui sau a unei picaturi de ploaie. Totul este minunat! Si minunatul e in noi!” – Laura

 

Foarte mult mi-a placut chiar si comentariul Mitei :) ” Nop, thanks. I enjoy real size things”

Cred ca cel mai bine am rezumat eu intr-una din sutele de fotografii facute saptamana trecuta, o aveti mai jos :)

La final de zi in PortAventura, unde am fost nevoiti sa intram de vreo patru ori in uscatoarele automate, iar lui David i-am cumparat o pereche de blugi la fata locului, atat de uzi am fost. Insa ca in ziua aia nu imi amintesc sa fi ras de mult!

 

Acum, va rog eu sa nu trageti pripit concluzia ca la Roma si la Barcelona vremea este mai mereu nasoala , ca nu e asa! :) si chiar daca ar fi, nici nu conteaza, va garantez!

Toate aceste povesti au aparut in urma propunerii venite de la Hochland, care ne-a provocat sa impartasim felul in care incercam sa redescoperim magia fiecarei zile si sa ne bucuram de frumusetea lucrurilor simple intalnite la tot pasul. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa gasim in noi deschiderea, atentia si de ce nu si imaginatia de a le vedea si de a ne bucura in mod constient si autentic de ele.

Aceasta propunere face parte dintr-o campanie mai ampla a brandului Hochland, ocazionata de  aniversarea a 25 de ani de existență a produselor sale pe piața din România. Hochland se reinventează astfel printr-o campanie de comunicare de brand prin care își redefinește universul și ilustrează o nouă stare de spirit.

Multumesc, Hochland, pentru ocazia de a ne spune povestile si La multi ani!