Exista pe Stirbei, la numarul 84A, un restaurant. Multi dintre voi il stiu dupa numele sau vechi, Ca-va Bistro, si tot multi dintre voi il stiti deja ca fiind nu numai un loc unde poti manca unele din cele mai gustoase specialitati culinare, ci si locul in care au prins viata niste initiative umanitare minunate. Este vorba de Petrecerea de Iarna in Gradina de Vara, unde am reusit anul trecut, pe un frig cumplit, sa strangem peste 11 000 de lei pentru Madalina, Emanuel si Dorin. In primavara cei de la Ca-va au luat-o de la capat cu o alta poveste, si si-au pus tot spatiul la bataie si-au strans bani pentru Dana, in cadrul Talciocului Urban.

Odata cu venirea primaverii Ca-Va a devenit Yardini, un loc jucaus si nonconformist. Ce nu s-a schimbat deloc este pasiunea pentru gatit a echipei din bucatarie, care s-a imbogatit acum cateva luni cu venirea lui Nini Pham.

10372164_456463907823239_592336248284031111_nAsa ca, in momentul acesta, cred ca Yardini este singurul restaurant din acest oras care are nu unul, ci doi fosti concurenti la Masterchef.

Este vorba de Rares Burducea si dupa cum am zis mai sus, de Nini Pham. Daca Rares deja este cu state vechi la Yardini, iar cei care au trecut pragul restaurantului stiu cat de talentat este, Nini a venit sa adauge o nota asiatica meniului, asa cum numai el stie sa o faca.

Ce a iesit? Puteti testa voi insiva trecand pragul restaurantului si incercand una-alta din meniu. Eu va recomand bruschetele cu somon (care este marinat in-house), tagliatellele Yardini si neaparat, dar neaparat deserturile. Toate. Radu cred ca v-ar recomanda borsul rusesc, pentru care a facut o pasiune. Si amandoi am zice in cor un mare „DA” pentru midii.

Apropos de deserturi, pe pagina lor de Facebook este in plina desfasurare un concurs traznit. Pentru ca asa sunt ei. Tineri, un pic nebuni, dar definitiv si iremediabili indragostiti de bucatarie. Eu rar ma leg afectiv de cate un loc.

Asa a fost cu Kopel’s, acum povestea continua alaturi de cei doi iepuri jucausi si nonconformisti de la Yardini.

Deci, nu uitati, Stirbei 84A. Follow us to the rabbit hole :)