Alaltaieri am participat, in calitate de vorbitor, la lansarea celei de a treia etape din seria „O viata mai sustenabila acasa”, serie din care am facut si noi parte anul trecut daca va mai amintiti. Si pentru ca este unul din putinele proiecte din cele in care m-am implicat pana acum care are in mod real si palpabil inca efecte in viata noastra (efecte pentru care sunt recunoscatoare zi de zi), nu aveam cum sa refuz ocazia de a imi spune din nou povestea.

In fine, despre asta voi mai vorbi, ca au fost prezentate si rezultatele unui studiu efectuat de IKEA Romania pe un esantion reprezentativ din Bucuresti privind gradul in care bucurestenii integreaza conceptul de sustenanbilitate in viata de zi cu zi si au iesit niste rezultate interesante care merita o discutie separata.

Eu vreau de fapt azi sa fac un fel de paralela, fiindca ajunsa la IKEA Popas Urban, locul unde s-a tinut conferinta, am realizat ca inconstient, am ales sa ma imbrac din cap pana in picioare in lucruri achizitionate fie in perioade de reduceri, fie din magazine second sau preowned. Nu am avut nicio secunda in intentie asta, cel putin nu la nivel constient, asa ca in acest moment cred ca Liana jubileaza si plesneste de mandrie, ca a reusit sa creeze cu al ei #belsuglapretredus un pattern mental :)

Deci, iata tinuta, mai jos si detaliile.

Palton Gerard Darel – este o bijuterie de palton, lana 65%, casmir 35%, cumparat cu 500 de lei, preowned, banuiesc ca la pret intreg ar fi sarit usor de 5-600 de lire. Am vazut ca un trench banal de bumbac e la Darel 300 de lire.

Blugii sunt Calvin Klein. Cu ei povestea e in felul urmator: i-am cumparat acum vreo 14 ani, daca nu si mai mult si i-am luat la reduceri, desi pe vremea aia reducerile la Famous Brands erau mai mult praf in ochi, insa mi i-am dorit atat de mult incat i-am cumparat. Dovada ca am facut o alegere inteleapta, ii mai port si acum.

Incaltarile sunt Adidas Originals Stan Smith. Pe Net-a-Porter vad ca costa 100 de lire. Eu i-am cumparat din Miniprix-ul de la Romana cu 168 de lei. I-am cumparat si fiica-mii varianta clasica, alba cu rosu in spate, nu ii mai da jos de trei saptamani incoace.

Camasa, tot de la MiniPrix, ea e de fapt barbateasca, insa nu am putut rezista la imprimeul cu pinup girls asa ca am luat-o. Tot sunt fana chestii oversized, e numai buna. Alti 59 de lei bine cheltuiti.

In poza nu apare geanta, Dor de Dobrogea, de la Iutta, pe care am luat-o la Half is Free editia din primavara asta si care a costat undeva in jur de 300 de lei, ea fiind in mod normal 649 de lei. Geanta e impecabila, imi incap toate acareturile, nu as mai schimba-o deloc. Plus, are o nuanta care, jur merge la absolut orice combinatie vestimentara.

Ah, am uitat: martisorul cu maci este realizat de Sofia Lopez, o gasiti de regula la Targul de Martisor de la MTR, face niste martisoare superbe, eu de la ea am ghiocei si flori de „nu-ma-uita”. Si da, martisoarele se poarta toata luna martie :)

In loc de concluzie, puteti gasi comori oriunde, oricand. Totul este sa le cautati :)

Si nah, voila si legatura mea cu sustenabilitatea: investiti in piese de calitate, au un ROI peste asteptarile voastre. Garantat!

PS: Multumesc, Mihnea Ratte, pentru fotografiile super-uber misto pe care mi le faci de fiecare data!!!